Η εξέλιξη των χρωμάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on print

Η Εξέλιξη των Χρωμάτων στην Αυτοκινητοβιομηχανία: Ανάλυση Τάσεων από την Έκθεση Χρωμάτων της BASF για τα Αυτοκίνητα του 2023

Στην πρόσφατη έρευνα τάσεων που δημοσίευσε το περασμένο φθινόπωρο η BASF, αναφέρθηκε στην παραδοσιακή παλέτα χρωματισμού των αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού. Η πρόσφατη έκθεση της BASF για χρώματα αυτοκινήτων OEM (Original Equipment Manufacturer) το 2023 παρέχει τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την τάση.

Οι αχρωματικές βαφές αυτοκινήτων (λευκό, μαύρο, ασημί, γκρι), που ανέκαθεν αποτελούσαν τη βάση των χρωμάτων του αυτοκινήτου, παρουσιάζουν μια σημαντική μεταβολή. Ενώ το λευκό συνεχίζει να κατέχει τη θέση του ως το πιο δημοφιλές χρώμα για ελαφρά επιβατικά οχήματα, έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του μεριδίου της αγοράς του. Αντίθετα, το μαύρο κερδίζει μερίδιο αγοράς αντί του λευκού.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών διαφέρουν επίσης ανάμεσα σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα, στη Βόρεια Αμερική, υπάρχει μια αυξανόμενη προτίμηση για πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ασημί έναντι των σκούρων γκρι, ενώ στην EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) η τάση κλίνει προς τις σκούρες αποχρώσεις. Αυτή η διαφοροποίηση προσθέτει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στον εξελισσόμενο χρωματικό κόσμο.

Παράλληλα, οι έγχρωμες βαφές παραμένουν σταθερές, χωρίς σημαντικές αλλαγές στο συνολικό τους μερίδιο στην αγορά (19%). Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μια ποικιλία χρωμάτων όπως το μπλε, το κόκκινο, το καφέ και το μπεζ, τα οποία συνεχίζουν να διατηρούν τη δημοτικότητα τους μεταξύ των καταναλωτών.

EMEA: Διάφορες Προτιμήσεις Χρωμάτων Ανά Χώρα – Η Κυριαρχία των Αχρωματικών Αποχρώσεων

 Τα αχρωματικά χρώματα – λευκό, μαύρο, γκρι και ασημί – κέρδισαν δύο ποσοστιαίες μονάδες συμμετοχής στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). Οι αγοραστές αυτοκινήτων μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους από τα φωτεινά χρώματα, λευκό και ασημί, προς τις σκούρες αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι. Τα high-end αυτοκίνητα είχαν περισσότερα εφέ πέρλας σε σχέση με τις κατηγορίες entry και mid-price, δείχνοντας το βάθος και τη δημιουργικότητα του χρώματος.

 

 

 Όταν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές επιλέγουν χρώματα, έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις που ισχύουν για κάθε χώρα. Η Γερμανία λατρεύει το μπλε (11%), η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο προτιμούν το κόκκινο και το πορτοκαλί (περίπου 9%), η Γαλλία λατρεύει το πράσινο (6%) και η Ιταλία εκφράζει την αγάπη της για όλα τα χρώματα, με το ποσοστό των χρωματικών βαφών να είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των πέντε χωρών.

“Ενώ τα αχρωματικά χρώματα εξακολουθούν να είναι τα πιο δημοφιλή, κάθε χώρα φαίνεται να έχει την αγαπημένη της θέση στο χρωματικό φάσμα”, δήλωσε ο Mark Gutjahr, παγκόσμιος επικεφαλής του σχεδιασμού χρωμάτων αυτοκινήτων της BASF. “Διαφορετική κατανομή χρωμάτων μπορεί να παρατηρηθεί σε κάθε μεγάλη χώρα της EMEA. Οι πελάτες μας, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, έχουν αφήσει πολλά περιθώρια για δημιουργικότητα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων τώρα, και οι αγοραστές αυτοκινήτων το εκμεταλλεύονται αυτό”.

Βόρεια Αμερική: Ανοιχτόχρωμα Χρώματα και Περισσότερα Εφέ Πέρλας

Όπως και στην EMEA, τα αχρωματικά χρώματα στη Βόρεια Αμερική – λευκό, μαύρο, ασημί και γκρι – κέρδισαν συνολικά δύο ποσοστιαίες μονάδες συμμετοχής. Οι καταναλωτές κινήθηκαν προς μια φωτεινότερη κατεύθυνση μετά την κατάργηση αρκετών αποχρώσεων γκρι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτές συχνά αντικαταστάθηκαν με αποχρώσεις του ασημί.

Η Βόρεια Αμερική είχε επίσης το υψηλότερο μερίδιο κόκκινων αυτοκινήτων σε σύγκριση με άλλες περιοχές το 2023. Ωστόσο, το κόκκινο δεν μπόρεσε να νικήσει το μπλε ως το πιο δημοφιλές χρώμα στη Βόρεια Αμερική.

“Βιώνουμε την ίδια μετατόπιση που παρατηρείται και σε άλλες περιοχές”, δήλωσε η Elizabeth M. Hoffmann, σχεδιάστρια χρωμάτων για τη Βόρεια Αμερική. “Η παλιά τυποποιημένη χρωματική παλέτα δεν ισχύει πλέον. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, παίρνοντας μερίδιο αγοράς από το γκρι. Όλο και περισσότερες επιλογές έχουν εφέ χρωστικών ουσιών για να τους δώσουν ένταση και ενθουσιασμό”.

 Ασία-Ειρηνικός: Αύξηση των έγχρωμων βαφών με περισσότερες παραλλαγές στα εφέ

Συνεχίζοντας την ηγετική της θέση στη νέα παλέτα χρωμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, το μερίδιο των χρωματικών χρωμάτων στην Ασία-Ειρηνικό ήταν ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το 2022. Η δημοτικότητα των φυσικών χρωμάτων αυξήθηκε, ιδίως του πράσινου. Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα έγιναν πιο δημοφιλή, ιδίως τα ανοιχτά γκριζωπά χρώματα και το ασημί.

 

“Καθώς διάφορα νέα οχήματα καταφθάνουν στους δρόμους, είναι φυσικό να ακολουθήσει μια πιο ζωηρή παλέτα χρωμάτων”, δήλωσε ο Chiharu Matsuhara, επικεφαλής σχεδιασμού χρωμάτων αυτοκινήτων για την Ασία και τον Ειρηνικό. “Με τις νέες αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργούν νέα οχήματα στην Ασία, ζητούν κάτι περισσότερο από τον συνηθισμένο χρωματικό κύκλο. Θέλουν κάτι τολμηρό και δημιουργικό στα νέα τους σχέδια και οι νέοι καταναλωτές εκτιμούν αυτά τα χρώματα”.

Νότια Αμερική: Συνεχίζει να είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο μερίδιο αχρωματικών χρωμάτων

Η Νότια Αμερική έχει ιστορικά μια συντηρητική προσέγγιση στα χρώματα, με ένα τεράστιο ποσοστό αχρωματικών χρωμάτων το 2023. Συνολικά το 86% των νέων οχημάτων που κατασκευάστηκαν στη Νότια Αμερική είχαν είτε λευκό, μαύρο, ασημί ή γκρι αμάξωμα, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των περιφερειών. Το ποσοστό του ασημί είναι επίσης υψηλότερο στη Νότια Αμερική.

Σε αυτή την αγορά, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιλέγουν χρωματικά εφέ για να κάνουν τα αχρωματικά χρώματα να ξεχωρίζουν. Περισσότερα αυτοκίνητα παραδόθηκαν με χρωματικά εφέ σε όλα τα μεγέθη αμαξώματος σε σύγκριση με το 2022.

“Τα χρώματα δεν είναι πλέον απλά χρώματα. Είναι εμπειρίες”, δήλωσε ο Marcos Fernandes, διευθυντής της BASF Coatings South America. “Είτε πρόκειται για μαργαριτάρι είτε για μεταλλική  είτε για άλλη χρωστική ουσία, τα εφέ κάνουν το χρώμα να ξεχωρίζει στα μάτια του θεατή. Δίνει μια συγκεκριμένη αίσθηση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής”.

Η έκθεση BASF Color Report for Automotive OEM Coatings είναι μια ανάλυση δεδομένων από το τμήμα Coatings της BASF με βάση την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων και την εφαρμογή χρωμάτων σε μη εμπορικά οχήματα το 2023.

Πηγή: PCI – Painting & Coating Industry