Διοργάνωση Προγράμματος Κατάρτισης Επιθεωρητή Βαφών FROSIO στην Αθήνα

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on print

Το Institute of Coating Technologies (IoCT) επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στον τομέα της κατάρτισης στον κλάδο των χρωμάτων διοργάνωσε την εβδομάδα 17-21 Μαΐου το πρόγραμμα κατάρτισης επιθεωρητή βαφών FROSIO στην Αθήνα.

Το Νορβηγικό Επαγγελματικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Επιθεωρητών Επιφανειακής Επεξεργασίας (FROSIO) ιδρύθηκε το 1986 στη Νορβηγία και από το 1987 πιστοποιεί επιθεωρητές βαφών, ενώ από το 2003 έχει διαπιστευθεί  σύμφωνα με το ISO 17024. Το σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης FROSIO είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Το πρόγραμμα παρέχει τεχνογνωσία στους συμμετέχοντες αναφορικά με την προετοιμασία, εφαρμογή και επιθεώρηση τεχνικών προστασίας μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των μη καταστροφικών μεθόδων και την χρήση εξοπλισμού ελέγχου και επιθεώρησης.

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grant Hyatt Athens με την συμμετοχή 13 ενδιαφερόμενων από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη καθώς και 3 εκπαιδευτών από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτικό φορέα Paint Inspector. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 και όλοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε self-tests.

Εξειδικευμένη on-line εκπαίδευση είχε προηγηθεί πριν από την συνάντηση στην Αθήνα, ενώ κατά την εκπαίδευση έγιναν διαλέξεις, επιδείξεις, χρήση οργάνων και ομαδικές εργασίες στοχεύοντας τόσο στο άρτιο θεωρητικό υπόβαθρο όσο και στην πρακτική εξάσκηση. Το πρόγραμμα κατάρτισης  είχε διάρκεια 4 ημερών. Την Παρασκευή 21 Μαΐου διεξήχθησαν οι εξετάσεις σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος από τον Διευθύνοντα σύμβουλο του FROSIO Mr. Ole Stræte.

Η εξαιρετικά επιτυχής διεξαγωγή του προγράμματος κατάρτισης, η συνεχιζόμενη ζήτηση και το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών, μας οδηγεί στον προγραμματισμό του επόμενου κύκλου στην Αθήνα τον Οκτώβριου του 2021.

Frosio Week Athens 21-5-2021