Σεμινάρια & Webinars

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on print

Green Materials Training

Ξεκινήστε ένα επαναστατικό ταξίδι στο επερχόμενο σεμινάριο «Green Materials Training», που παρουσιάζεται από το Ινστιτούτο Χρωμάτων (IoCT) και επιμελείται η DCarbon —μια κορυφαία πολυεπιστημονική ομάδα συμβούλων βιωσιμότητας.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 24 Ιανουαρίου 2024 14:00-18:00

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με κρίσιμα θέματα όπως συστήματα αξιολόγησης (LEED, BREEAM, WELL κ.λπ.), ανάλυση αγοράς, τάσεις πράσινων κτιρίων και τεχνικές απαιτήσεις για υλικά. Διερευνήστε την πολυπλοκότητα των προτύπων και της συνεισφοράς τους σε σχέση με τα υλικά σε βιώσιμα κριτήρια. Εξερευνήστε συνέργειες, συμβιβασμούς και τα εργαλεία διαφάνειας, αποκτώντας παράλληλα πληροφορίες για τις πιστοποιήσεις, τις απαιτήσεις της αγοράς και τα πρότυπα για την κατασκευή κτιρίων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και να αναζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα μέσω μιας διαδραστικής ενότητας Q&A.

Ελάτε μαζί μας σε αυτήν την καθηλωτική μαθησιακή εμπειρία, όπου το Institute of Coating Technologies και το DCarbon ενώνονται για να ενδυναμώσουν τους συμμετέχοντες με τις γνώσεις και τις ηγετικές δεξιότητες που απαιτούνται για την πλοήγηση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τα βιώσιμα υλικά στο δομημένο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή ακολουθήστε αυτό το link.


Το IoCT σε συνεργασία με την εταιρεία SustChem συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 11/05/2023 4ωρο (14:00 – 18:00) σεμινάριο εισαγωγής στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD). Η EPD αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας του περιβαλλοντικού αντικτύπου των προϊόντων με ακριβή και αξιόπιστο τρόπο και επικοινωνεί με διαφάνεια σε κάθε ενδιαφερόμενο μέρος την περιβαλλοντική επίδοση του προϊόντος σε κάθε στάδιο του Κύκλου Ζωής του (LCA).

Παρότι δεν αποτελεί ακόμη νομοθετική υποχρέωση, η ζήτηση για EPDs από την αγορά είναι τεράστια, κυρίως λόγω των σχημάτων πιστοποίησης κτιρίων LEED, BREEAM, WELL κτλ.. Όμως, όπως όλα υποδεικνύουν, οι EPDs έχουν έρθει για να μείνουν αφού πρόκειται να αποτελέσουν ένα αναπόσπαστο συνοδευτικό των δομικών υλικών.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις απαιτήσεις των EPDs και η κατανόησή τους.

Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφή στο σεμινάριο.


Κοστολόγηση

Στο webinar Κοστολόγηση Συστημάτων Χρωματισμού ο κ. Ανδρέας Μπενέτος, Founder & Managing Director της ERGONNECT, παρουσιάζει βασικές πρακτικές για τον υπολογισμό του κόστους συστημάτων χρωματισμού καθώς και αναδεικνύει πως επηρεάζει το τελικό κόστος η επιλογή της ποιότητας των υλικών.

Αρχικά, γίνεται αναφορά στη βασική ανάγκη διασύνδεσης & επικοινωνίας (Ζήτηση/Προσφορά) των επαγγελματιών στον κλάδο των κατασκευών. Στο κύριο μέρος της παρουσίασης, αναπτύσσεται η μεθοδολογία επιλογής, επεξεργασίας και κοστολόγησης συστημάτων χρωματισμού και δίνονται σχετικά παραδείγματα.

Τέλος, γίνεται η παρουσίαση της web εφαρμογής δημιουργίας προσφορών Ergonnect, με έμφαση στα δεδομένα & την περιγραφή προϊόντων, συστημάτων και εργασιών, που πρέπει να περιέχονται σε μια προσφορά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ζήτησης.

Webinar Κοστολόγηση Συστημάτων Χρωματισμού


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες η online ημερίδα με τίτλο “Βάζουμε χρώμα στο μέλλον” από το IoCT και την TÜV AUSTRIA HELLAS. Ευχαριστούμε τους ομιλητές Ιωάννη Καλλιά, Βιβή Βαρδαλάχου και Ευριπίδη Τσαούσογλου για τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων στο νέο σχήμα “Τεχνίτη Βαφέα”. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Genesis 360 – Productions & Communication για την άψογη τεχνική υποστήριξη του σεμιναρίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη την ημερίδα κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Online ημερίδα “Βάζουμε χρώμα στο μέλλον!”